B2B

Zorg voor de juiste horeca apparatuur

In de horeca is de juiste keukenapparatuur essentieel om uw restaurant soepel en efficiënt te laten draaien. Professionele keukenapparatuur is ontworpen om de eisen van een drukke commerciële keuken te weerstaan en tegelijkertijd de precisie en nauwkeurigheid te bieden die nodig zijn voor koken van hoge kwaliteit. Twee essentiële apparaten in elke professionele keuken zijn ovens en vriezers.

De oven

Ovens zijn een fundamenteel onderdeel van elke commerciële keuken, en het kiezen van de juiste oven kan het verschil maken in het succes van uw restaurant. U kunt kiezen uit verschillende soorten ovens, waaronder convectieovens, etageovens en combiovens. Convectieovens zijn het meest gebruikte type oven in commerciële keukens. Ze gebruiken een ventilator om hete lucht door de oven te laten circuleren, wat resulteert in sneller en gelijkmatiger koken. Dekovens worden meestal gebruikt voor het bakken van brood en pizza, en ze gebruiken een stenen dek voor een gelijkmatige warmteverdeling. Combi ovens zijn een combinatie van een convectieoven en een stoomoven, waardoor veelzijdige kookmethodes mogelijk zijn zoals bakken, stomen en braden.

Vries mogelijkheden

Vrieskisten zijn ook een essentieel apparaat in een professionele keuken. Ze worden gebruikt om voedsel bij lage temperaturen te bewaren om bederf te voorkomen en ervoor te zorgen dat ingrediënten vers blijven. Vriezers zijn er in verschillende maten en stijlen, waaronder vrieskisten, walk-in vriezers en onderbouw vriezers. Vrieskisten zijn het meest gebruikte type vriezer in restaurants, en ze zijn ideaal voor het opslaan van bevroren levensmiddelen die snel toegankelijk moeten zijn. Walk-in vriezers zijn groter en kunnen een grotere hoeveelheid voedsel opslaan. Vriezers voor onder de toonbank zijn ontworpen om onder een toonbank of werktafel te passen, waardoor ze ideaal zijn voor kleine keukens met beperkte ruimte. Er is een breed scala aan vriezers beschikbaar, maak dus een goede afweging als u erover denkt een vrieskist kopen.

Overig apparatuur

Andere essentiële keukenapparatuur voor professioneel gebruik zijn koelkasten, fornuizen, bakplaten en friteuses. Koelkasten worden gebruikt om bederfelijke levensmiddelen op te slaan en zijn verkrijgbaar in verschillende maten en configuraties, waaronder reach-in koelkasten, walk-in koelkasten en onderbouwkoelkasten. Fornuizen worden gebruikt voor het koken op het fornuis en zijn verkrijgbaar in gas-, elektrische en inductiemodellen. Bakplaten worden gebruikt om verschillende soorten voedsel te bereiden, zoals pannenkoeken, hamburgers en eieren. Friteuses worden gebruikt om voedsel te frituren, zoals patat, kippenvleugels en vis. Bij het kiezen van keukenapparatuur voor professioneel gebruik is het essentieel om rekening te houden met verschillende factoren. Ten eerste moet u nadenken over de grootte en indeling van uw keuken. Zorg ervoor dat u apparatuur kiest die comfortabel in uw keuken past en waarmee u efficiënt kunt werken. U moet ook rekening houden met de hoeveelheid voedsel die u gaat bereiden en het soort koken dat u gaat doen.